duminică, 5 aprilie 2015

Cos de primavara!

Cos de primavara!


          Saptamana ce tocmai s-a incheiat, micii scolari au participat la Targul de Florii organizat la scoala cu ocazia apropierii Duminicii de Florii. Pentru aceasta ocazie noi ne-am pregatit sa intampinam Sarbatoarea Florilor cu un frumos cos de primavara ornat cu branduse multicolore.
          Pentru confectionarea acestuia avem nevoie de: o cutiuta de carton, hartie igienica sau servetele, aracet, acuarele si niste flori de primavara.
          Pasta de aracet - Aceasta pasta se face amestecand aracet cu servetele sau hartie igienica, dupa ce acestea au fost rupte sau taiate in bucatele cat mai mici (este de preferat ca hartia igienica sau servetelele sa fie colorate) pana se obtine o pasta destul de groasa care sa nu cada cand este pusa pe cutia de carton.
          Confectionarea cosului: Se ia cutiuta de carton pe care o "vopsim" cu ajutorul unei pensule cu pasta obtinuta mai sus. Se "vopseste" in asa fel incat saprafata obtinuta sa nu fie perfect neteda. Cutia se "vopseste" pe toate partile exterioare, mai putun fundul cutiei iar in interior se "vopseste" aproximativ 2-3 cm (partea superioara). Dupa ce terminam de "vopsit" cutia, o lasam la uscat, dupa care o pictam cu acuarele (dupa placerea si priceperea fiecaruia) si apoi ornam cosuletul obtinut cu florile de primavara (in cazul nostru cu branduse). Pe fundul cutiei am pus o mana de pamant pentru stabilitate dupa care am "plantat" brandusele si cateva frunze verzi pentru a creste efectul de prospetime. 
  






Branduse din hartie creponata

Branduse din hartie creponata
  

          Pentru a confectiona aceste floricele m-am inspirat din cartea "Maini indemanatice". Avem nevoie de: hartie creponata de diferite culori, bete de frigarui sau paie de la laptele pe care il primesc copiii la scoala, lipici, ata verde. Sper sa se inteleaga din poze cum am realizat fiecare etapa in parte.
          Pentru confectionarea tulpinei se foloseste un bat sau pai care se infasoara cu o fasie de hartie creponata verde, iar la capatul  tulpinei se foloseste putin lipici pentru fixarea hartiei. 
           Pentru stamine aveti nevoie de un dreptunghi de aproximativ 4x2,5 cm de hartie creponata galbena. Pe o laterala se cresteaza in 6 fasii iar aceste fasii se rasucesc pe tulpina ( pai sau bat de frigarui).


          Petalele se fac astfel: o fasie de hartie creponata de aproximativ 10x3 cm, se rasuceste de doua ori la mijloc, apoi se impatureste o data iar celalalt capat se rasuceste si se ataseaza la tulpina. Se fac cate 6 petale pentru fiecare floare. Acestea se ataseaza la tulpina, in jurul staminei si se fixeaza cu ata. 







 Spor la treaba!