duminică, 29 martie 2015

"Trolii" veseli

"Trolii" veseli


Materiale necesare:
- grau 2-3 linguri;
- un dress de naylon;
- rumegus  sau pamant;
- ata pentru legat nasul si urechile;
- un marker permanent pt desenat sau nasturi;
- si timp liber si rabdare.


       Noi pregatim acest "proiect" pentru Targul de Florii ce va avea loc la scoala, in saptamana altfel. 
        In multe zone ale tarii pe masa festiva de Paste se aseaza un ghiveci cu grau incoltit, simbol al belsugului. Ca originalitate il puteti pune ori in tavite pe un strat de vata, in "gaoace" de ou cu putin pamant si o lingurita de grau sau ca sa fie ceva haios noi am pus in cioapi fini de naylon. Am amestecat o cantitate de rumegus cu grau si am umplut ciorapelul apoi i-am format nasul si urechile si i-am personalizat "mutrisoara". Aceste fete se  uda zilnic pentru a incolti graul. Daca vrem sa le creasca numai parul ii udam doar in crestet. In 4-5 zile, la o temperatura de 20 de grade, graul ar trebui sa incolteasca. Revin cu poze dupa ce le creste "parul".
       Spor la treaba!!!

vineri, 27 martie 2015

Furtun de gradina

Furtun de gradina, ajutor in gradinarit

Un furtun de as avea,
Eu gradina mi-as uda,
Multe flori as cultiva,
Si la toti prietenii le-as da!!! 

       Cine are casa la tara si cu o gradina stie cat este de util un furtun pe timp de vara. Udarea plantelor presupune efort si timp suplimentar petrecut in gradina. Dupa cum stim cu totii, acum exista diferite metode care ne pot face munca mai usoara si mai rapida. Una dintre aceste metode este folosirea furtunului pentru udarea plantelor din gradina. Va invit acum sa vizitati urmatorul link unde veti descoperi o gama variata de produse de gradinarit si nu numai. Eu am ales acest produs http://www.gardenpedia.ro/furtun-aspersor-15-m-verde.htm. Acesta va permite sa udati plantele din gradina  atat cat este necesar si va scuteste de efortul de a folosi metodele clasice pentru a cara apa.

miercuri, 25 martie 2015

Suport pentru pixuri si creioane

                          Suport pentru pixuri si creioane
                             


            In acest articol  va voi prezenta cum sa transformi tuburile de la hartia igienica intr-un frumos suport pentru pixuri si creioane numai bune de folosit de catre micii scolari. Este usor de realizat, nu necesita multe materiale si in acelasi timp este distractiv daca ii implici si pe copii.

Materiale necesare: 
-3 tuburi de carton, 1 CD pe care nu-l mai folositi
-pasta facuta din aracet si bucatele mici de hartie igienica.


           Doua tuburi le taiem de diferite marimi, dupa cum se vede si in imagine, apoi cu pasta preparata din aracet si hartie igienica le "vopsim" intr-un strat suficient de gros.
     Pasta se face astfel:  hârtia igienică sau servetele se rupe in bucatele mici, se pune la înmuiat în apă, apoi se amestecă cu aracet până când se obţine o cremă de consistenţa pastei de dinţi.
   Asezam tuburile pe CD si la baza intarim cu mai multa pasta. Se lasa la uscat pana a doua zi, sau cat este nesesar.
    Dupa ce sunt uscate bine ii lasam pe cei mici sa combine culorile si sa le picteze dupa imaginatia lor. Asta este tot!

Spor la treaba va urez!


marți, 24 martie 2015

Vegeta savoare maxima

                                     VEGETA
                          Tu VEGETA cea gustoasa,  
                          Mi-ai adus savoare in casa,
                          De gatit m-am apucat,
                          In mancaruri te-am probat,
                          Multi pupici am castigat.
                          Si-o nespusa multumire
                          De la intreaga mea familie!!!
   
                               Dragi prieteni! 
           Grea sarcina pentru mine care sunt la inceput in aceasta breasla sa devin blogger oficial Vegeta,dar dupa cum se spune "nimic nu este imposibil",totul este sa iti doresti.
        Ce cred eu despre aceasta campanie? Hmm...ce bine mi-ar prinde data fiind situatia mea de "pioner", ceva mai multe vizualizari si putina reclama nu strica nimanui, dar trebuie sa muncim nitel....!!!
       Cum bine stiti, VEGETA este deja un brand pe piata Romaniei si nu numai, multi dintre noi folosim aceste produse de foarte multi ani,deci cam stiti despre ce vorbim noi aici. Totusi,sa va spun un secret...au scos o gama de produse noi pe care le gasiti accesand acest link www.facebook.com/VegetaRomania, au si o imagine noua, tot aici veti gasi si retete interesante de experimentat, ce sa mai...va veti convinge singuri.
      Va doresc o zi buna! 

luni, 23 martie 2015

Spanac cu ceapa si paine graham

  “ Particip cu reteta Spanac cu ceapa si paine graham  la “Concursul Condimente delicioase pentru o masa reusita de Pasti” , organizat de Laura Adamache Retete culinare si pastaidevanilie.ro”.
        Pentru ca suntem in plin sezon de "verdeata", m-am gandit la o mancare de spanac cu ceapa.Dupa cum bine stiti spanacul este plin de vitamine,in special Fe. Nu tuturor le este pe plac mancarea de spanac si de aceea pentru un plus de savoare ii voi adauga condimente http://www.pastaidevanilie.ro/pui/492-mix-condimente-romanesti.html de la pastaidevanilie.ro .
Avem nevoie  de urmatoarele ingrediente: 
1 kg. spanac proaspat, 100 ml ulei, 2 cepe , 1-2 catei de usturoi, sare si piper dupa gust,mix de condimente romanesti.                 Mod de preparare:
     Punem la fiert o oala mare cu apa si o lingurita de sare, cand apa clocoteste adaugam spanacul curatat si spalat in prealabil, pentru maxim 5 minute. Dupa ce scoatem spanacul din apa fierbinte, il trecem printr-un jet de apa rece pentru asi pastra culoare verde. 
    Intr-o cratita punem la calit ceapa cu uleiul si putina zeama in care am oparit spanacul, adaugam si spanacul tocat nu prea marunt, asezonam dupa gust cu sare,piper, usturoi  si sa nu uitam de http://www.pastaidevanilie.ro/pui/492-mix-condimente-romanesti.html de la  pastaidevanilie.ro.Se serveste cu mamaliga sau dupa cum spune si titlul acestei retete cu paine graham care este crocanta si mananci spanacul cu placere.
 Va urez Pofta buna la vitamine!

duminică, 22 martie 2015

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata 


           Ingrediente:
 Pentru blat  - 8 oua, 200 gr zahar,150 gr faina, 25 gr cacao,( in loc de cacao puteti folosi ness quik, le place mai mult copiilor) esenta de rom, un praf de sare.
Pentru crema - 2 tablete de ciocolata simpla, 500 ml frisca sau smantana dulce.
Pentru sirop - 300 ml apa,150 gr zahar, 1 esenta de rom.
            Mod de prepare:
   Blatul: albusurile se bat spuma, zaharul se adauga trepatat pana devine o spuma tare.Peste albusuri se adauga galbenusurile  freacate cu un praf de sare,esenta si se incorporeaza usor faina si cacaua, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort ( rotunda sau dreptunghiulara) unsa si tapetata cu faina,sau folositi hartie de copt si se da la cuptor pentru 30-40 min pana trece testul scobitorii.
   Crema: se poate prepare cu o zi inainte. Smantana si ciocolata se pun pe aburi pana se topeste ciocolata (nu trebuie fiarta). Se da la frigider pana a doua zi. Se scoate si se mixeaza pana devine o crema ca o spuma. 
   Siropul: se face un din apa, zaharul si esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul se taie in 3 parti, se insiropeaza si se umple cu 3/4 din crema.Tortul se imbraca in crema ramasa si se orneaza dupa preferinte si imaginatie.
Acest tort noi il numim "Tortul de week-end" :)
               Pofta buna!



vineri, 20 martie 2015

Obiect decorativ din seminte

                                             O idee pentru cadouri hand-made.        
                                        
        Astfel de ornamente am vazut pe la targurile mestesugarilor,am stat ceva timp la masa unui negustor si am analizat o sticluta pe toate partile pana am inteles  cum a fost facuta. Am memorat ingredientel pe care toti le avem in casa si cu prima ocazie m-am pus pe treaba.  Nu aveti nevoie de prea multe lucruri:borcanele de la sosuri care vi se par ca au o forma mai deosebita sau sticlute de la siropurile pentru copii si seminte de in,susan,mac,orez,grau,zahar,orez,malai,sare,eu am pus si cafea pentru a iesi in evidenta modelul si o inglita de crosetat sau un bat de frigarui cu care vom face modelul.

joi, 19 martie 2015

Placinta de post cu morcov si mere

Daca tot suntem in postul mare, va propun sa incercati o prajitura de post cu morcov si mere. Am reteta de foarte mult timp, de la bunica mea.
Ingrediente:
Pentru aluat:
2 cani de 250 gr cu morcov rasp e razatoarea mica
¾ cana ulei+1/4 cana apa minerala
1 cana tot de 250 gr zahar
1 lingurita bicarbonate stins cu zeama de lamiae
Faina cat cuprinde ( sa fie un aluat usor de intins)
Esenta de vanile sau rom si un praf de sare.
Pentru umplutura:
1 kg de mere
1 cana miez nuca macinat
esenta de rom
scortisoara
Mod de preparare:
   Morcovul ras se amesteca cu zaharul, uleiul si apa minerala, pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina, sarea, bicarbonatul stins si mirodeniile. Aluatul obtinut il impartim in doua.




Pregatim merele astfel: spalate si curatate de coaja, rase pe razatoarea mare, se pun la calit intr-o cratita cu zahar dupa gust. Dupa ce a scazut apa din ele si s-au racorit adaugam esenta de rom si scortisoara.
Intindem o foaie din aluat, o asezam in tava mare de la aragaz (din loc in loc o intepam cu furculita) si punem merele calite iar peste mere presuram un strat de nuca macinata. Peste nuca asezam a doua foaie de aluat, la fel o intepam cu furculita si pe aceasta, (pentru a nu se umfla, acesta este rolul intepaturilor). Se da la copt pana capata o culoare aurie. Va avea o culoare deosebita din “cauza” morcovului.


Placinta nu e pudrata cu zahar pentru a se observa mai bine efectul morcovului in aluat.
Pofta buna!