duminică, 22 martie 2015

Tort de ciocolata

Tort de ciocolata 


           Ingrediente:
 Pentru blat  - 8 oua, 200 gr zahar,150 gr faina, 25 gr cacao,( in loc de cacao puteti folosi ness quik, le place mai mult copiilor) esenta de rom, un praf de sare.
Pentru crema - 2 tablete de ciocolata simpla, 500 ml frisca sau smantana dulce.
Pentru sirop - 300 ml apa,150 gr zahar, 1 esenta de rom.
            Mod de prepare:
   Blatul: albusurile se bat spuma, zaharul se adauga trepatat pana devine o spuma tare.Peste albusuri se adauga galbenusurile  freacate cu un praf de sare,esenta si se incorporeaza usor faina si cacaua, amestecand usor de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma de tort ( rotunda sau dreptunghiulara) unsa si tapetata cu faina,sau folositi hartie de copt si se da la cuptor pentru 30-40 min pana trece testul scobitorii.
   Crema: se poate prepare cu o zi inainte. Smantana si ciocolata se pun pe aburi pana se topeste ciocolata (nu trebuie fiarta). Se da la frigider pana a doua zi. Se scoate si se mixeaza pana devine o crema ca o spuma. 
   Siropul: se face un din apa, zaharul si esenta de rom si se lasa la racit.
Blatul se taie in 3 parti, se insiropeaza si se umple cu 3/4 din crema.Tortul se imbraca in crema ramasa si se orneaza dupa preferinte si imaginatie.
Acest tort noi il numim "Tortul de week-end" :)
               Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu